Om Ölprovningar i Göteborg


Rick Gordon Lindqvist har mer än tio års erfarenhet av att hålla i ölprovningar. Hans grundmurade kunskap och passion kombinerat med informativ och ledig stil garanterar hög kvalitet på tillställningen.

Han är en passionerad och kreativ prisbelönt hembryggare med mer än tolv års bryggarerfarenhet.

Rick tog den totala förstaplatsen i SM i hembryggning 2010 med Drakens DIPA, en dubbel india pale ale på 8,5%. Ölet kom sedan att bryggas på Oppigårds Bryggeri och blev en jättesuccé på både systembolag och krogar i landet under sommaren 2011.

Sommaren 2013 vann han Omnipollos hembryggningstävling, och Rick åkte med Omnipollo till Siren Craft Brewery utanför London och skapade det välhumlade veteölet Näcken.

Våren 2014 tog Rick återigen SM-guld i hembryggning med Drakens IPA, ett öl som gick under namnet Drakens Guld, bryggt i samarbete med Åbro.

Han har de senaste tio åren också tagit flera guldmedaljer på sommar- och vinterölsträffarna i Göteborg som arrangeras av bryggklubben Amylase.

Rick är också certifierad öldomare och har dömt på flera nationella och internationella öltävlingar de senaste elva åren.

Under åren 2009-2011 och 2015-2017 var han ordförande i Svenska Ölfrämjandet.